Oh Dem, je hebt het goed gelezen!

Ik maak dit Bananenbrood recept al een tijdje en het is elke keer een succes geweest. Lange tijd heb ik gezocht naar het juiste recept. Maar op de een of andere manier was het Bananenbrood altijd te droog of te nat. Ik ben op zoek naar de perfecte middenweg: een stevig, solide brood met een zachte kern en knapperige korst. Bij deze woorden loopt het water me al in de mond.  En als je dit recept volgt, begrijp je echt wat ik bedoel:

Zacht. Kern. Knapperig. Korst. Yum!

En met de toevoeging van Chai Kruiden is het zelfs nog beter.

Het goede van dit recept is dat je het een beetje zoeter kunt maken als je het ziet als dessert in plaats van een 'gezonde' snack.

Dus zo maak je het.

Ingrediënten:

  • 100 ml plantaardige melk naar keuze: haver, cashew, amandel, hennep, rijst
  • 20 gram van onze Classic Chai Latte kruidenmix
  • 6 el olijfolie of boter
  • 1 tl pure vanille-extract
  • Ongeveer 5 rijpe middelgrote bananen
  • 260 gr. / 280 ml volkoren speltmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl bakpoeder
  • ½ tl fijn zeezout
  • 1 handvol gehakte noten en zaden. Ik heb walnoten, pecannoten en pompoenzaden gebruikt
  • 1 handvol cacaonibs
  • Optioneel: 6 el pure ahornsiroop
  • Optioneel: 1 handvol bosbessen
  • Optioneel: Een paar dadels

Instructies:

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.
  2. Bekleed een rechthoekige cakevorm met bakpapier. (pro-tip: verkreukel je bakpapier tot een bal. Vouw deze daarna weer uit. Nu vormt deze perfect naar je bakvorm).
  3. Doe 20 gram van onze Classic Chai Latte mix in een glas met 100 ml melk en roer tot je een mooie bruin/beige chai kleur krijgt. Giet de koude chai infusie door een zeef in een ander glas of rechtstreeks in de blender.
  4. Doe de olie, vanille-essence (optioneel) en bananen in een blender en mix tot een glad mengsel. (Optioneel kun je ook de ahornsiroop en/of de dadels toevoegen als je het zoeter wilt hebben).
  5. Combineer alle andere droge ingrediënten in een kom met het bananenmengsel. Voeg de noten en cacaonibs toe.
  6. Giet het mengsel in de cakevorm en strijk de bovenkant glad. Optioneel: Bestrooi met vlokken zout. Bak tot een houten prikker of iets anders dat je in het midden steekt er schoon uitkomt. Het hangt af van de oven hoelang je het moet bakken. In mijn oven duurt het ongeveer 40 minuten.

Bob de Riemer