voor de korte spanningsboog:

Lekker connecten met elkaar, daar hou ik van.
Effe een bakkie doen of een happie eten. Het is vrij duidelijk dat eten- en drinken ons verbindt en dichterbij elkaar brengt dan ooit tevoren. Maar zonder uitwisseling van culturen zouden we niet meer hebben dan appelsap en gekookte aardappel. Oké, wellicht wat meer maar zeker geen koffie of curry.

“Een wereldreis maakt je wereldwijs”

Daarom presenteren wij: (tromgeroffel…) CHAI! Een vet lekker drankje dat in Oosterse culturen synoniem staat voor verbinding.

 Ik ben geïnspireerd geraakt door het beleven van authentieke lokale recepten over de wereld waarbij ambacht centraal staat. In deze stijl bied ik op een duurzame manier 100% biologische Chai aan.
Chai die de smaakpapillen doen tintelen.
Chai die je brengt naar de exotische plekken van kruiden en specerijen.
Chai die jou en mij verbindt.

Ready to try one?


Bob de Riemer – Oprichter

voor de lange spanningsboog en koffie:

“Wow Bob, This is a damn good chai!”

Wanna read a Dem Good story?

Zeg je chai dan zeg je India. Tijdens mijn reizen door dit kleurrijke land kon ik niet om de kruidige warme drank heen. Maar goed ook, want ik dronk chai bij de vleet. Na een jaar reizen had ik meer dan twee handen nodig om mijn dagelijkse ‘shots’ chai op te kunnen tellen. Maar vaak genoeg heb ik met een bek vol tanden staan kijken hoe de Indiërs hun beroemde koppen chai rijkelijk vulden.
Met minstens zeven scheppen suiker.

Wanneer ik vroeg of het een schepje minder kon, kreeg ik de typische ‘Indian head woble’ terug. Voor wie deze niet kent, dit betekent: Ja, nee, misschien, soms, hmm.. oké, wat? waar? daar, doei, hoi en alles hier tussenin. Ze hadden geen woord begrepen van mijn vraag.

Dus ik ging zelf aan de slag. Ik woonde bij een Indiaas gastgezin in Tamil Nadu waar ik kon experimenteren met de typische traditionele kruiden. Zonder bergen geraffineerde suiker, maar een rijke mix van spices die voor zichzelf spraken. Met het traditionele recept van het lokale gastgezin en hier en daar wat ‘tweaks’ wist ik zelfs mezelf te verbazen. Dit was een damn good chai.

Deze smaak nam ik mee naar Australië waar ik het traditionele karakter van de chai samenbracht met opkomende alternatieve zoetmakers zoals ‘dark coconut sugar’ en ‘raw pressed sugar cane’. Ik ontdekte dat deze natuurlijke suikers alle kruiden open trokken. Een grandioze sensatie die bij iedereen in de smaak viel.

Ook mensen die in India waren geweest waande zich bij het proeven van deze chai weer even terug in het exotische land van geuren en kleuren.

Authenticiteit gemixt met hedendaagse wensen van de bewuste consument: dat is Dem Good Chai. Ambachtelijk gemalen, geproduceerd met passie, geleverd met liefde en gebracht met een knipoog. Een kruidige warme drank die je met een gerust hart kunt drinken en die het traditionele recept van Moeder India blijft eren.

Damn Bob… You did it!

 

 

Instagram has returned invalid data. I gotta try!

andere vraag?