Story time

a spicy road

Oké, voordat je de echte chai uitdaging aangaat, wil je misschien eerst mijn Dem Good story lezen over mijn ontdekkingstocht naar de echte Dem Good Chai. Want wat de boer niet kent, dat vreet (of drinkt) ie niet. Toch? Tijd om Dem Good Chai te leren kennen dus. Komt ie:

Zeg je chai dan zeg je India 

Tijdens mijn reizen door dit kleurrijke land kon ik niet om de kruidige warme drank heen. Maar goed ook, want ik dronk chai bij de vleet. Na een jaar reizen had ik meer dan twee handen nodig om mijn dagelijkse ‘shots’ chai op te kunnen tellen. Maar vaak genoeg heb ik met een bek vol tanden staan kijken hoe de Indiërs hun beroemde koppen chai rijkelijk vulden. Met minstens zeven scheppen suiker. Wanneer ik vroeg of het een schepje minder kon, kreeg ik de typische ‘Indian head woble’ terug. Voor wie deze niet kent, dit betekent: Ja, nee, misschien, soms, hmm.. oké, wat? waar? daar, doei, hoi en alles hier tussenin. Ze hadden geen woord begrepen van mijn vraag.

Op eigen onderzoek

Je voelt de bui nu misschien al hangen: ik ging zelf aan de slag. Ik woonde bij een Indiaas gastgezin in Tamil Nadu waar ik kon experimenteren met de typische traditionele kruiden. Zonder bergen geraffineerde suiker, maar een rijke mix van spices die voor zichzelf spraken. Met het traditionele recept van het lokale gastgezin en hier en daar wat ‘tweaks’ wist ik zelfs mezelf te verbazen. Dit was een damn good chai. Deze smaak nam ik mee naar Australië waar ik het traditionele karakter van de chai samenbracht met opkomende alternatieve zoetmakers zoals ‘dark coconut sugar’ en ‘raw pressed sugar cane’. Ik ontdekte dat deze natuurlijke suikers alle kruiden open trokken. Een grandioze sensatie die bij iedereen in de smaak viel.

And it was ‘Dem(n)’ good!

Ook mensen die in India waren geweest waanden zich bij het proeven van deze chai weer even terug in het exotische land van geuren en kleuren. Authenticiteit gemixt met hedendaagse wensen van de bewuste consument: dat is Dem Good Chai. Ambachtelijk gemalen, geproduceerd met passie, geleverd met liefde en gebracht met een knipoog. Een kruidige warme drank die je met een gerust hart kunt drinken en die het traditionele recept van Moeder India blijft eren. Damn Bob… You did it!

oNLINE CHAI BESTELLEN

Ben je er al klaar voor om de commitment met de overheerlijke chai van Dem Good Chai aan te gaan en om de explosie van onze chai kruiden te ervaren? Top! Dan kun je nu snel en eenvoudig onze chai thee bestellen… oeps, ik bedoel natuurlijk gewoon chai bestellen via de website. Voor vragen of extra informatie kun je van maandag tot en met vrijdag van 09:00 uur tot 17:00 uur telefonisch contact met ons opnemen door te bellen naar het volgende nummer: 085-0013554. Liever mailen? Dat mag natuurlijk ook.

can't find a dem thing?